2012. augusztus 21., kedd

Csepp fülik 2.0

Sajnálatos módon vége a hosszú hétvégének. Kihasználni ugyan nemigen tudtam, mert mindhárom nap alatt nyomott valami identitászavaros tavaszi fáradtság - vagy az én reakcióidőm nyúlt hosszúra, ez mondjuk jellemző...
Magyarul punnyadás volt három napig, leszámítva a vasárnapi vadaspark-látogatást, ami bizony este nyolcig húzódott.
Ja, egyébként ötlet (lenyúlhatod): arról is lehetne blogot írni, mennyi zöldségköretes sületlenség hangzik el a kedves látogatók szájából egy állatkertben. Ez a hely különösen alkalmas az emberi hülyeség megnyilvánulására, tömeges mennyiségben. Ez esetben persze bérletet érdemes vásárolni, heti egy látogatással kitart egy hétig a gyűjtemény, még akkor is, ha minden nap írsz. A kisgyerekes szülőkre éri meg leginkább koncentrálni, ők nyomják legdurvábban :D Persze lehet, hogy csak többet beszélnek a családi állapotukból kifolyólag, esetleg nehéz a gyerek kérdéseire azt válaszolni: nem tudom.
Például: tudtad, hogy a strucc húsa keserű, ezért csak a tojása ehető? És azt tudtad, hogy az oroszlán előző éjszaka valószínűleg nagyon felöntött a garatra, ezért alszik egész nap? (ezt akár még poénnak is lehet venni, ha nem kisgyereknek mondják, aki nyilván elhiszi)
Azt tudtad, hogy a pápaszemes (tudod, a madagaszkáros) pingvineket úgy lehet rávenni, hogy beleugorjanak a medencéjükbe, hogy meghajigálod őket kaviccsal? A pingvinek egyébként nem ugrottak bele a vízbe a kavicsdobálás hatására sem. Nahát, lehet, hogy más módja van?...
Ja, a kedvencem: milyen bunkók a vadaspark vezetői, hogy akkora helyük van az állatoknak, hogy el tudnak bújni, ha akarnak és adott esetben nem látszanak.
Mély tisztelet a kivételnek, mert szerencsére akad. Nem elégséges arányban, de jobb, mint a semmi.

No de itt az új hétköznap, az új hét eleje, telve mindenki energiával! (ugye?) Ráadásul azon ritka hetek egyikét élhetjük, amikor nem hétfővel kell indulnunk. A hétfő borzasztó. A hétfő szó hallatára akut agymegállásban szenvedek, amennyire tudom, nem egyedül.
Meg is mutatom a szerencsés hétkezdésre kedvcsinálónak az új fülbevalóimat (meg amúgy is, ez egy gyöngyfűzős blog)



Próbáltam már ezt a gyöngyfűzés mintát és mutattam is, DE lehet, hogy fogom is még. Ennek nagyon egyszerű oka van, majdnem olyan egyszerű, mint összehozni ezt az ékszert: bár különösebb kihívást nem jelent, és látványra sem bonyolult, mégis nagyon szép. RAW (right angle weave) technikával készült. Ha rendszeresen olvasol, talán már rájöhettél, hogy sokkal inkább kedvelem az egyszerű, hordható ékszereket, mint a barokkosat :)
Kell hozzá csepp alakú gyöngy - minél nagyobb, annál hatásosabb a végeredmény, némi delica gyöngy - vagy kása - és swarovski kristály.

A fülbevalókat még a múlt héten fűztem, a fent említett nyűgösködés miatt tegnap csak egy fél fülbevaló felét készítettem el. Az más technikával készül, mindjárt neki is állok folytatni. Párszor le kellett bontani, meg újra fűzni meg javítgatni, őrületesen lassan haladtam vele, pedig az sem vetekszik egy tengeralattjáró összeszerelésének bonyolultságával. A tegnapi nap nem az enyém volt, semmi sem sikerült jól - a szilvás gombócot leszámítva ;) Az viszont igazi jó nagymamás lett.

Megyek is apasztani a gombóclétszámot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...