2011. november 28., hétfő

Advent első mintája - gyöngycsillag a fára

Kicsit megkarácsonyosodott a Bigyibogyó Advent első vasárnapja alkalmából, remélem tetszik az ünnepi öltözet :)
Egy új oldal is kerül a jobb felső sarokba, ebbe kerülnek az eddigi és az ezután következő karácsonyi-mikulásos-adventes gyöngyfűzés minták, hogy ne kelljen túl sokat böngészni, ha kifejezetten karácsonyi mintát keresel a blogban.

Egy végtelenül egyszerű, de nagyon szép karácsonyi csillagmintával készültem mára. Eredetileg teklagyöngyből kellene készíteni, de formát bontottam, azon egyszerű oknál fogva, hogy jelenleg nincs ilyenem itthon. Nagyméretű kásagyöngyöm viszont igen, úgyhogy ebből fűztem a csillagokat, többféle színűt is. Alkalmas karácsonyfadísznek, de akár még fülbevalónak is.









A Gyöngy-világ/Karácsony gyöngyös füzetkében található a minta.
Hozzávalók: 25 db teklagyöngy vagy az általam is használt nagyméretű kásagyöngy szükséges a csillaghoz, ezenkívül 5 db pici kásagyöngy. Amiből az állatkákat is szoktuk fűzni. Meg kell még drót is.

A hogyanja a dolognak: egy kb. 20 centis drótra felfűzöl tíz nagy kásagyöngyöt (teklagyöngyös verziónál 50 cm drótot ír a füzet), aztán az első szemben visszafűzöd a drót végét. A kezdő oldalon csak kis darab drót lógjon, a másikon hosszú, ezzel kell majd fűzni a gyöngycsillag ágait.


Ha ezzel megvagy, a hosszú drótra fűzzél két nagy gyöngyöt meg egy picit, majd a pici gyöngyhöz közelebb eső nagy gyöngybe fűzzél vissza. Ezután fűzz fel még egy nagy gyöngyöt, majd visszaérsz a körbe. Itt egy nagy gyöngy kihagyásával fűzzél be a körbe, aztán jön a következő ága a csillagnak.





Összesen öt lesz, mire körbeérsz, a két drótvéget tekerd össze és kész a csillag. Attól függően, mit szeretnél belőle, tudsz hozzá szerelni fülbevalóakasztót vagy karácsonyfaakasztót, szalagot.
Az elkészítése egy csillagnak nekem nagyjából tíz perc lehetett, ha nagyon rutinos gyöngyfűző vagy, esetleg már a századikat csinálod a karácsonyfára, akkor beletelhet akár öt percbe is darabja :)

A tervek szerint holnap krampuszt hozok a mintatárba. De az is lehet, hogy hóembert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...